Rosa

ROSA

ROSA staat voor Regels Op Stap Almere. Deze regels zijn opgesteld door de deelnemende uitgaansgelegenheden. Portiers van de deze uitgaansgelegenheden letten bijvoorbeeld op je leeftijd, je kleding, je houding, eventueel drugsgebruik en of overmatig alcoholgebruik, doelgroep van de zaak, enzovoort. Iemand weigeren op basis van persoonlijke, uiterlijke kenmerken mag niet.

De uitgaansgelegenheden, vaak cafés en discotheken, die meedoen met ROSA hebben bij de ingang een bordje hangen met ROSA erop.

Organisatie

Achter ROSA zit de organisatie Panel Deurbeleid. Dit panel bestaat uit vertegenwoordigers van het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland, de politie, de horeca en een onafhankelijke vertegenwoordiging van jongeren.

Het panel luistert naar je klacht en bespreekt dit – samen met jou, als je dat wilt - met de horecagelegenheid waar je bent geweigerd. Daarna informeert het panel jou schriftelijk over de uitkomst hiervan.

Blijkt je vraag terecht te zijn dan vraagt het panel aan de eigenaar om de regels beter toe te passen of te veranderen. Ook kan het panel een waarschuwing geven.

Doel

Het doel van de organisatie is dat uitgaan in Almere vooral leuk en veilig is. Gelukkig komen jongeren er in veel gevallen wel uit met de horecaondernemer, omdat het vaak gaat over (onduidelijke) communicatie.